Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Korejski pančan sa tofu sirom (Tubu Kang Džong)

Korejski pančan sa tofu sirom (Tubu Kang Džong)

ažurirano:
Mima GeorgievaMima Georgieva
Početnik
8310
Korejski pančan sa tofu sirom (Tubu Kang Džong)
Fotografije: Mima Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Za sve ljubitelje korejske kuhinje predlažemo jedno egzotično i ukusno jelo - pančan sa tofu sirom."

Potrebni sastojci

  • tofu sir - 600 g
  • mladi luk - 2 struka
  • ljute paprike - 2 komada (zelena i crvena)
  • beli luk - 2 krupna čena
  • susam
  • brašno
  • za sos
  • šećer - 1 kašika
  • soja sos - 4 kašike
  • zaslađivač - 1 kašika (glukoza)
  • biber - 1 kašičica
  • susamovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Tofu sir nasecite na zalogaje i ostavite ih na ubrus da se ocedi od tečnosti na oko 10 minuta. Dok čekate da se tofu sir ocedi, naseckajte na sitno beli luk i mladi luk.

Naseckajte i papričice, ali prethodno uklonite semenke. Nakon toga pripremite sos u posudi, tako što pomešate šećer, soja sos, zaslađivač, beli luk i biber.

Kada ste sve pripremili, vratite se na tofu sir, koji uvaljate u brašno.

U tiganju sa prethodno zagrejanim uljem pržite tofu, ali payite da su komadi na dovoljnom rastojanju jedan od drugog i često ih okrećite, jer tofu sir veoma lako zagori.

Kada zalogaji dobiju žutu boju (liče na komade ratluka) izvadite ih iz tiganja i stavite ih na ubrus (stavite ubrus i preko njih), kako bi se oslobodili viška masnoće.

U istoj masnoći u tiganju, gde ste pržili tofu, sipajte sos i ljute papričice i ostavite najviše minut da se sve prži.

U smesu ubacite sir, susamovo ulje i mladi luk.

Pržite ponovo oko jednog minuta i sklonite sa vatre i izvadite iz tiganja.

Prebacite u tanjir ili posudu i pospite korejski pančan sa tofu sirom (Tobu Kang Džon) susamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: