Način pripreme
Tofu sir nasecite na zalogaje i ostavite ih na ubrus da se ocedi od tečnosti na oko 10 minuta. Dok čekate da se tofu sir ocedi, naseckajte na sitno beli luk i mladi luk.
Naseckajte i papričice, ali prethodno uklonite semenke. Nakon toga pripremite sos u posudi, tako što pomešate šećer, soja sos, zaslađivač, beli luk i biber.
Kada ste sve pripremili, vratite se na tofu sir, koji uvaljate u brašno.
U tiganju sa prethodno zagrejanim uljem pržite tofu, ali payite da su komadi na dovoljnom rastojanju jedan od drugog i često ih okrećite, jer tofu sir veoma lako zagori.
Kada zalogaji dobiju žutu boju (liče na komade ratluka) izvadite ih iz tiganja i stavite ih na ubrus (stavite ubrus i preko njih), kako bi se oslobodili viška masnoće.
U istoj masnoći u tiganju, gde ste pržili tofu, sipajte sos i ljute papričice i ostavite najviše minut da se sve prži.
U smesu ubacite sir, susamovo ulje i mladi luk.
Pržite ponovo oko jednog minuta i sklonite sa vatre i izvadite iz tiganja.
Prebacite u tanjir ili posudu i pospite korejski pančan sa tofu sirom (Tobu Kang Džon) susamom.