Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Korejski pančan sa tofu sirom (Tubu Kang Džong)

Korejski pančan sa tofu sirom (Tubu Kang Džong)

Mima GeorgievaMima Georgieva
Početnik
83102
Korejski pančan sa tofu sirom (Tubu Kang Džong)
Fotografije: Mima Georgieva
1 / 2
27/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Za sve ljubitelje korejske kuhinje predlažemo jedno egzotično i ukusno jelo - pančan sa tofu sirom"

Potrebni sastojci

  • tofu sir - 600 g
  • mladi luk - 2 struka
  • ljute paprike - 2 komada (zelena i crvena)
  • beli luk - 2 krupna čena
  • susam
  • brašno
  • za sos
  • šećer - 1 kašika
  • soja sos - 4 kašike
  • zaslađivač - 1 kašika (glukoza)
  • biber - 1 kašičica
  • susamovo ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Tofu sir nasecite na zalogaje i ostavite ih na ubrus da se ocedi od tečnosti na oko 10 minuta. Dok čekate da se tofu sir ocedi, naseckajte na sitno beli luk i mladi luk.

Naseckajte i papričice, ali prethodno uklonite semenke. Nakon toga pripremite sos u posudi, tako što pomešate šećer, soja sos, zaslađivač, beli luk i biber.

Kada ste sve pripremili, vratite se na tofu sir, koji uvaljate u brašno.

U tiganju sa prethodno zagrejanim uljem pržite tofu, ali payite da su komadi na dovoljnom rastojanju jedan od drugog i često ih okrećite, jer tofu sir veoma lako zagori.

Kada zalogaji dobiju žutu boju (liče na komade ratluka) izvadite ih iz tiganja i stavite ih na ubrus (stavite ubrus i preko njih), kako bi se oslobodili viška masnoće.

U istoj masnoći u tiganju, gde ste pržili tofu, sipajte sos i ljute papričice i ostavite najviše minut da se sve prži.

U smesu ubacite sir, susamovo ulje i mladi luk.

Pržite ponovo oko jednog minuta i sklonite sa vatre i izvadite iz tiganja.

Prebacite u tanjir ili posudu i pospite korejski pančan sa tofu sirom (Tobu Kang Džon) susamom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti