Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od povrća sa tofu sirom

Janija od povrća sa tofu sirom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4871551k217
Janija od povrća sa tofu sirom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
02/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Što više povrća uključite u šerpu, to će biti ukusnija janija od povrća sa tofuom"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, manja
  • tikvica - 1 komad
  • kupus - 1/4 kupusa, manji
  • pečurke - 5 komada
  • tofu - oko 200 g
  • paradajz - 1 konzerva, isečen na kockice ili 1 - 2 mekša sveža paradajza
  • soja sos - oko 1 kašičice
  • lovorov list - 1 komad
  • šećer - 1 - 2 prstohvata
  • so - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na rebarca, šargarepu i papriku na kockice, pečurke na kriške, kupus na trakice, a tikvicu na kockice.

Ako se koristi sveži paradajz, takođe se iseče na kockice.

Na zagrejanom ulju prvo propržite luk, šargarepu i papriku.

Malo kasnije dodaju se pečurke i kupus. Kada pečurke počnu da tamne, malo posolite. Ubrzo nakon toga dodajte soja sos, a zatim dodajte tikvice.

Ako povrće nije pustilo vodu, dodajte 1/2 - 1 šolje.

Zatim sipajte paradajz i dodajte šećer, so, lovorov list i kockice tofua.

Nakon što prokuva janija od povrća, smanjite je na tihu vatru i ostavite da se krčka dok tikvice ne budu gotove.

Ako do kraja ostane prilično tečna, možete dodati malo kukuruznog skroba u vodu pre nego što ugasite vatru i umešati direktno u šerpu – ukusna janija od povrća sa tofuom će se zgusnuti za nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: