Način pripreme
Ova vitaminska salata idealna je društvo za rakiju u jesenjim ili zimskim večerima.
Za nju vam je potrebno nekoliko proizvoda, ekonomična je i iznenađujuće ukusna.
Postaje još bolja ako preko noći ostane u frižideru.
Praziluk očistite od spoljnih tvrđih listova i krajeva.
Naseckajte praziluk. Prvo stabljiku prerežite na pola po dužini, a zatim svaku polovinu takođe isecite na dve uzdužno.
Zatim duge komade praziluka isecite poprečno na pola do jednog centimetra.
Dodajte ulje, sirće, so, biber i pola kašike aleve paprike.
Dobro promešajte i ako je za skorašnju upotrebu lagano izgnječite.
Po želji začinite salatu od praziluka sa više sirćeta, ulja, soli i bibera.
Tradicionalna salata uz rakiju služi se sa crnim maslinama i velikodušno se pospe preostalom alevom paprikom.
Prijatno uz ovu salatu od praziluka.