Gratin od praziluka sa krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
24/10/2019
"Gosti će se mnogo obradovati ukusnom gratinu, a i sprema se toliko lako "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk veoma pažljivo. Isecite beli i svetlo zeleni deo na parčiće dužine 5 cm. Krompir oljuštite i isecite na kriške debljine oko pola centimetra. Skuvajte povrće u posoljenoj vodi oko 15 minuta.

U međuvremenu zagrejte maslac i zapržite brašno na kratko. Uz neprestano mešanje dolijte mleko, začinite oraščićem, biberom i solju. Kuvajte sos dok se ne dobije konzistencija krem supe.

Prebacite oceđeno povrće u odgovarajuću posudu. Prelijte ih mlečnim sosom, pokrijte narendanim parmezanom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta. Servirajte odmah.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar