Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Supa od paradajza»Hladna paradajz čorba sa tunjevinom

Hladna paradajz čorba sa tunjevinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Hladna paradajz čorba sa tunjevinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Sveža, letnja hladna čorba sa tunjevinom koja će vas oduševiti!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg, dobro sazreo
  • beli luk - 2 čena
  • jabuke - 150 g, zelena (očišćena)
  • tunjevina - 350 g (iz konzerve)
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • jabukovo sirće - 15 ml
  • crni biber - 2 prstohvata
  • so - 2 kašičice, ravne ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Brza i veoma ukusna čorba od paradajza koju ćete pripremiti lako i bez mnogo truda.

Da bismo vam pomogli u ovom receptu potreban vam je dobar blender, u kojem ćete glatko i savršeno samleti sastojke.

Paradajz i jabuka se očiste i iseckaju na komadiće. Izmere se kada su očišćeni, a ne pre toga.

Ubacuju se u bokal blendera zajedno sa polovinom tunjevine, oceđene od tečnosti ili masnoće u konzervi.

Stavljaju se čenovi belog luka tako što po želji može da se doda i treći za jaču aromu belog luka.

Sipaju se sirće, so i crni biber i uređaj se uključuje da se melje minut i po, dva. Na kraju se podesi na još otprilike 40 sekundi, ali na sporijoj brzini i kroz otvor blendera specijalno napravljenog za to, sipa se maslinovo ulje u tankom mlazu. Tako se dobija blaga emulzija.

Ukoliko blender nema takav otvor, tada nastavlja da se radi pasatorom i ponovo se maslinovo ulje sipa u mlazu tako što se uređaj kreće polako odozdo ka gore.

Gotova čorba se prebacuje u bokal ili veliku posudu i stavlja se u frižider na minimum sat vremena.

Hladna paradajz čorba sa tunjevinom se servira posuta komadićima ostale tunjevine i mlazom maslinovog ulja.

Sveža, letnja hladna čorba koja će vas oduševiti!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: