Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Hladna čorba sa cveklom

Hladna čorba sa cveklom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Hladna čorba sa cveklom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
19/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Zaboravite na tarator! Najukusnija hladna čorba koju ćete probati je ova fantastična čorba sa cveklom!"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica
  • krastavac - 1 komad
  • jaja - 3 komada, kuvanih
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija
  • so
  • pavlaka - 400 g, kisele
  • voda - 1 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Cveklu uvijte u foliju i pecite je u zagrejanoj rerni dok ne omekša. Ostavite da se ohladi, ogulite je i sitno izrendajte.

Krastavac i dva jajeta isecite na kockice. Sitno iseckajte mirođiju i beli luk. Sve sastojke pomešajte u činiji i promešajte.

Posolite, dodajte vodu i na kraju kiselu pavlaku. Dobro promešajte i poslužite čorbu ohlađenu sa jajetom i strukom peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: