Način pripreme
Brza i veoma ukusna čorba od paradajza koju ćete pripremiti lako i bez mnogo truda.
Da bismo vam pomogli u ovom receptu potreban vam je dobar blender, u kojem ćete glatko i savršeno samleti sastojke.
Paradajz i jabuka se očiste i iseckaju na komadiće. Izmere se kada su očišćeni, a ne pre toga.
Ubacuju se u bokal blendera zajedno sa polovinom tunjevine, oceđene od tečnosti ili masnoće u konzervi.
Stavljaju se čenovi belog luka tako što po želji može da se doda i treći za jaču aromu belog luka.
Sipaju se sirće, so i crni biber i uređaj se uključuje da se melje minut i po, dva. Na kraju se podesi na još otprilike 40 sekundi, ali na sporijoj brzini i kroz otvor blendera specijalno napravljenog za to, sipa se maslinovo ulje u tankom mlazu. Tako se dobija blaga emulzija.
Ukoliko blender nema takav otvor, tada nastavlja da se radi pasatorom i ponovo se maslinovo ulje sipa u mlazu tako što se uređaj kreće polako odozdo ka gore.
Gotova čorba se prebacuje u bokal ili veliku posudu i stavlja se u frižider na minimum sat vremena.
Hladna paradajz čorba sa tunjevinom se servira posuta komadićima ostale tunjevine i mlazom maslinovog ulja.
Sveža, letnja hladna čorba koja će vas oduševiti!
Prijatno!