Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Seoska ljutenica

Seoska ljutenica

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Seoska ljutenica
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
30
"Nazivamo je seoska ljutenica, ali treba da se čita kao najukusnija ljutenica na svetu sa kojom smo odrasli"

Potrebni sastojci

  • paprike - 13 kg, crvene
  • ulje - 700 g
  • paradajz pire - 2 tegle
  • med - 1 teglica
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se odstrane drške paprikama, operu se dobro i peku se u rerni. Nakon što se malo prohlade, ljušte se i melju se na veoma sitno.

Stavljaju se mlevene paprike u veliki kazan, dodaje se paradajz pire, med, biber i so po ukusu.

U odvojenu šerpu se sipa 700 g ulja i zagreva se veoma dobro.

Nakon toga ulje se sipa u kazan i dobro se promeša, dok smesa ne upije ulje.

Ostavlja se oko 10-15 minuta i stavlja se u tegle. Tegle se kuvaju 20 minuta, izvade se i ostavljaju se okrenute.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: