Način pripreme
Od mlevenog mesa napravite male ćufte. Uvaljajte ih u brašno. U ulju (2 kašike) i maslacu (1 kašika) pržite ćufte. Kada porumene, izvadite iz ulja i u njega stavite očišćene i rendane šargarepe, krupno iseckan luk i krupno isečene paradaj-.paprike.
Sipajte malo tople vode (1 šoljica) i dinstajte. Kada tečnost ispari, dodajte biber, so, alevu papriku (1 prstohvat), kurkumu i brašno (1 kašičica).
Promešajte i sipajte toplu vodu (1 i 1/2 l). Kada čorba proključa, dodajte ćufte u sušeni peršun i čubar.
Kuvajte, dok se sve ne skuva i tada dodajte fidu (2-3 kašike).
Nastavite dok se fida ne skuva.
Dobijenu čorbu zapržite umućenim žumancetom i svežim mlekom.