Način pripreme
Ćureći bataci se operu veoma dobro i odvoje od kostiju. Meso se samelje da bude mleveno meso.
Kriške hleba od spelte se stavljaju u posudu i prelivaju se vodom na 5 minuta.
Luk se očisti i opere veoma dobro. Narenda se na rende.
Peršun se očisti i opere veoma dobro. Seče se na sitno.
Ćureće mleveno meso se stavlja u posudu u kojoj će se mesiti.
Dodaju se isceđen natopljen hleb, narendan luk i jaja. Meša se veoma dobro.
Dodaje se so, smesa bibera i aleve paprike, začin za suvlaki i peršun. Mleveno meso se zamesi dok se sve ne sjedini.
Stavlja se u posudu i uvija se folijom za sveže čuvanje. Ostavlja se u frižideru 60 minuta.
Nakon što se izvadi iz frižidera, oblikuju se male ćuftice.
Svaka ćuftica se uvalja u brašno od spelte i stavlja se na drvenu dasku na 10 minuta.
Ćuftice od ćuretine se prže u jako zagrejanom ulju, pri čemu se okreću dva puta sa svake strane.
Serviraju se dok su još tople.
Uživajte u ukusu Grčke uz pržene ćureće ćuftice Suvlaki!