Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćufte»Pržene ćureće ćuftice Suvlaki

Pržene ćureće ćuftice Suvlaki

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Pržene ćureće ćuftice Suvlaki
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Uživajte u ukusu Grčke uz pržene ćureće ćuftice Suvlaki"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 4 komada
  • jaja - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • hleb - 2 kriške, od spelte
  • brašno od spelte - za valjanje
  • peršun - 1/2 vezice
  • univerzalni začin - 1 kašika, za suvlaki
  • aleva paprika - 1/2 kašičice pomešana sa belim i zelenim biberom
  • so - 1 kašičica
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci se operu veoma dobro i odvoje od kostiju. Meso se samelje da bude mleveno meso.

Kriške hleba od spelte se stavljaju u posudu i prelivaju se vodom na 5 minuta.

Luk se očisti i opere veoma dobro. Narenda se na rende.

Peršun se očisti i opere veoma dobro. Seče se na sitno.

Ćureće mleveno meso se stavlja u posudu u kojoj će se mesiti.

Dodaju se isceđen natopljen hleb, narendan luk i jaja. Meša se veoma dobro.

Dodaje se so, smesa bibera i aleve paprike, začin za suvlaki i peršun. Mleveno meso se zamesi dok se sve ne sjedini.

Stavlja se u posudu i uvija se folijom za sveže čuvanje. Ostavlja se u frižideru 60 minuta.

Nakon što se izvadi iz frižidera, oblikuju se male ćuftice.

Svaka ćuftica se uvalja u brašno od spelte i stavlja se na drvenu dasku na 10 minuta.

Ćuftice od ćuretine se prže u jako zagrejanom ulju, pri čemu se okreću dva puta sa svake strane.

Serviraju se dok su još tople.

Uživajte u ukusu Grčke uz pržene ćureće ćuftice Suvlaki!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: