Način pripreme
Operite i odvojite meso od kostiju sa ćurećih bataka.
Sameljite meso u mašini za mlevenje mesa.
Mleveno meso se stavlja u posudu u kojoj će se mesiti.
Kriške hleba od spelte - sredina, se usitnjavaju veoma fino i dodaju u mleveno meso.
Dodajte jaja, so, mešavinu bibera i začin za šnicle.
Mleveno meso se veoma dobro umesi i stavi u posudu, umota u foliju za sveže čuvanje i stavi u frižider na 30 minuta.
Tikvice se operu i očiste od drški.
Isecite ih na kolutove i poređajte preklapajući ih u pleh.
Pospite solju i začinima za šnicle.
Prelivaju se uljem.
Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nakon što je mleveno meso bilo u frižideru, izvadite ga i oblikujte ćuftice.
Svaku ćufticu od ćuretine uvaljajte u prezle.
Prže se u vrelom ulju.
Poslužite ćureće ćuftice sa pečenim tikvicama i gotovi ste sa dijetalnom večerom :)