Način pripreme
Pileće šnicle operemo dobro, kožu ne odvajamo.
Začine za suvlaki rastopimo u ulju.
Dodajemo pivo, rakiju i soja sos. Dobro promešamo.
Šnicle stavljamo u staklenu posudu i prelivamo marinadom suvlaki.
Ostavljamo u frižderu 1 sat.
Za krompir pire:
Luk očistite, operite i isecite na tanak polumesec.
Stavite u duboki tiganj sa dnom koje se ne lepi i pržite dok ne dobije zlatnu boju na niskoj temperaturi 20 minut.
Dodajte biber i so. Promešajte dobro 10 minuta.
Ljuspice od krompira pomešajte sa vodom, ugrejte dok ne provri.
Dodajte karamelizovani luk sa masnoćom. Dobro promešajte.
Šnicle izvadite iz marinade i pecite na roštilju, prvo stavite sa strane kože.
Servirajte pileće šnicle suvlaki na roštilju sa krompir pireom i karamelizovanim lukom.