Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle suvlaki na roštilju

Pileće šnicle suvlaki na roštilju

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Pileće šnicle suvlaki na roštilju
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"Odlične pileće šnicle suvlaki, toplo ih preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada od buta
  • za marinadu
  • pivo - 1 šolja
  • rakija - 50 ml
  • soja sos - 1 supena kašika
  • začin za suvlaki - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
  • za krompir pire
  • krompir pire - 100 g, u ljuspicama
  • mleko u prahu - 50 g
  • voda - 400 ml
  • luk - 2 komada
  • med - 3 kašičice
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle operemo dobro, kožu ne odvajamo.

Začine za suvlaki rastopimo u ulju.

Dodajemo pivo, rakiju i soja sos. Dobro promešamo.

Šnicle stavljamo u staklenu posudu i prelivamo marinadom suvlaki.

Ostavljamo u frižderu 1 sat.

Za krompir pire:

Luk očistite, operite i isecite na tanak polumesec.

Stavite u duboki tiganj sa dnom koje se ne lepi i pržite dok ne dobije zlatnu boju na niskoj temperaturi 20 minut.

Dodajte biber i so. Promešajte dobro 10 minuta.

Ljuspice od krompira pomešajte sa vodom, ugrejte dok ne provri.

Dodajte karamelizovani luk sa masnoćom. Dobro promešajte.

Šnicle izvadite iz marinade i pecite na roštilju, prvo stavite sa strane kože.

Servirajte pileće šnicle suvlaki na roštilju sa krompir pireom i karamelizovanim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: