Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kiseli krastavčići sa vrelom vodom bez kuvanja

Kiseli krastavčići sa vrelom vodom bez kuvanja

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Kiseli krastavčići sa vrelom vodom bez kuvanja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
16 min.
Porcije
1
"Drugo je kad znate da u podrumu uvek ima kiselih krastavčića koje možete da koristite kao meze ili kao sastojak za različite kulinarske recepte"

Potrebni sastojci

  • aspirin - 2 tablete
  • kornišoni - za 1 teglu
  • luk - 1/4 glavice
  • slačica - 1 prstohvat
  • biber - 8 zrna
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • sirće - 5 kašika
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krastavčiće i poređajte ih čvrsto jedan do drugog u staklene tegle.

Stavite u svaku teglu so, šećer, biber, slačicu, sirće, nekoliko polumeseca luka i malo mirođije.

Dodajte na kraju aspirin i prelijte ih vrućom vodom.

Zatvorite ih dobro i okreite poklopcima na dole.

Okrećite tegle sa krastavčićima povremeno tokom prva dva dana.

Kiseli krastavčići sa vrelom vodom bez kuvanja su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: