Način pripreme
Hladne supe su savršene za leto - lagane, osvežavajuće i ukusne, a u isto vreme zasitne i hranljive.
U ovoj svežoj supi sa krastavcima su kombinovani sastojci koji je čine veoma zdravom, jeadj od njih je laneno ulje, po boju i vrsti veoma slično maslinovom ulju, ali realno beskrajno drugačije po ukusu i sastavu.
Ono je bogato dragocenim masnim kiselinama, mineralima, vitaminima (A, E, F) i vlaknima.
Sa svoje strane pak, kefir je takođe bogat izvor korisnih sastojaka i hranljivih materija. Njegov sadržaj laktoze je nizak, a jedan od njegovih najvećih kvaliteta je što je moćan probiotik.
Da biste pripremili korisnu supu treba vam blender, koji će samleti sastojke za nekoliko sekundi.
Krastavac se delimično guli (deo kore se ostavlja), seče se na komadiće i stavlja se u posudu uređaja. Dodaju se očišćeni luk, beli luk i peršun.
Sipa se kefir, jedna kašika lanenog ulja, jabukovo sirće, so i biber.
Sve se blenda zajedno otprilike 30-40 sekundi na maksimalnim obrtajima.
Po želji se razređuje hladnom mineralnom vodom i dodatno se začini sirćetom, solju i crnim biberom.
Gotova mlečna supa se stavlja u frižider da se dodatno ohladi.
Sipa se u dve posudice, posipa se kašikom lanenog ulja u činijici i mirođijom po ukusu.
Prijatno sa zdravom hladnom supom sa kefirom i lukom.