Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Pestil»Pestil od jabuka sa cimetom bez šećera

Pestil od jabuka sa cimetom bez šećera

NikiNiki
Guru
565853k
Pestil od jabuka sa cimetom bez šećera
Fotografije: Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
360 min.
Ukupno
380 min.
Porcije
1
"Ako ste kao mali jeli pestil, onda je sigurno jedan od ukusa vašeg detinjstva ostao"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 3.500 kg
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke očistimo od unutrašnjosti i trulih delova.

Sečemo ih na kockice i stavljamo u šerpu.

Sipamo 1/2 čaše vode. Uključujemo ringlu na tihu vatru i kuvamo 3-4 sata dok jabuke ne omeknu, mešajući s vremena na vreme.

Nakon toga pasiramo jabuke u pire.

Vraćamo ponovo na ringlu dok ne ispari višak tečnosti. Dodajemo cimet po ukusu.

U tepsiju stavljamo papir za pečenje.

Sipamo pire od jabuka u tepsiju. Treba da bude debljine 3.4 mm, bilo bi dobro da krajevi budu za još 2-3 mm deblji, zato što se brže suše.

Rernu zagrevamo na 200°C, stavljamo tepsiju, nakon 20 minuta smanjujemo na 70°C i sušimo 5-6 sati.

Nakon toga vadimo tepsiju i ostavljamo ukusni pestil da se u potpunosti ohladi.

Okrećemo na krpu i skidamo papir pestila od jabuka sa cimetom bez šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti