Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Blaga riba sa pestom od paradajza

Blaga riba sa pestom od paradajza

Blaga riba sa pestom od paradajza
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Ostavite ribu da dobro upije pesto od paradajza za jedan zaista savršen ukus"

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 komada
  • pesto od sušenog paradajza - 2 kašike
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • peršun - svež, za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite skušu od iznutrica. Odstranite glave i operite obilno vodom.

Isecite je na kotlete.

U posudu stavite pesto od paradajza, dodajte maslinovo ulje, so, mleveni biber i gnječene čenove belog luka. Dodajte dve kašike soka od limuna.

Promešajte u homogenu smesu.

Stavite riblje kotlete u posudu i dobro ih uvaljajte.

Ostavite oko 30 minuta ribu u aromatičnoj marinadi da upije arome.

Postavite dno posude za pečenje papirom za pečenje.

Poređajte riblje kotlete u posudu za pečenje.

Zapecite ribu u rerni dok ne dobije zlatastu prelanulost na 180 stepeni.

Servirajte blagu ribu sa pestom od paradajza, posutu svežim peršunom i parčićima limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: