Način pripreme
Počinjemo spremanjem kora za tortu.
Pet jaja umutimo na visokoj brzini pet minuta i u njih postepeno dodajemo šećer i mutimo još 5 minuta.
Dodajemo prosejano brašno, kukuruzni skrob i prstohvat soli.
Mešamo pažljivo, dok se ne dobije srednje gusta smesa. Sipamo smesu u namazan ili papirom za pečenje pokriven kalup.
Pečemo na 180 stepeni 35-45 minuta. Ostavljamo da se ohladi van kalupa i podelimo na kore.
Počinjemo sa spremanjem krema od jaja.
Mutimo u posudi brašno, jaja, venilu, šećer i 200 ml svežeg mleka.
Stavljamo na ringlu1, 5 ml i kada se zagreje mleko dodajemo smesu.
To je za beli poslastičarski krem, ako želite braon možete da dodate kašiku kakaa.
Kora, krem, kora, krem. Odozgo ukrasite seosku tortu po želji.
Ostavljamo domaću tortu sa vazdušastim korama i kremom u frižideru minimum pet sati.