Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od braon sočiva sa prazilukom i paškanatom

Janija od braon sočiva sa prazilukom i paškanatom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k118
Janija od braon sočiva sa prazilukom i paškanatom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
08/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Evo kako da vam se na stolu naše prefinjena janija od braon sočiva"

Potrebni sastojci

  • braon sočivo - 500 g, sitno
  • praziluk - 3 kašika
  • paškanat - 1 kašika, sušeni
  • šargarepa - 3 kašike, sušena
  • aleva paprika - 3 kašike
  • čubar - 1 kašika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo se očisti i opere veoma dobro.

Sipa se u šerpu, preliva se hladnom vodom i stavlja se da vri.

Nakon što provri voda, u kojoj je prokuvalo, prosipa se i sipa se nova hladna voda.

Dodaju se tri kašike ulja.

Stavlja se ponovo na ringlu da vri pod poklopcem na srednjoj temperaturi.

Sušene šargarepe i paškanat se prelivaju sa 50 mk ulja, mešaju se veoma dobro i ostavljaju se u ulju dok sočivo ne provri.

Nakon što provri, dodaju se sušene šargarepe i sušeni paškanat, pri čemu se meša.

Kuva se deset minuta, nakon čega se dodaje sušeni praziluk.

Kuva se 20 minuta, nakon čega se dodaje aleva paprika i so.

Nakon što je sočivo skoro gotovo, dodaje se čubar.

Nakon što se doda čubar, sočivo se kuva 5-10 minuta, ringla se isključuje i šepra sa janijom od sočiva se ostavlja na ringli 10 minuta.

Imate prefinjenu janiju od braon sočiva sa prazilukom i paškanatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: