Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Janija»Janija od sočiva sa oslićem

Janija od sočiva sa oslićem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Janija od sočiva sa oslićem
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Odlična kombinacija, koju nema šanse da ne probate"

Potrebni sastojci

  • oslić - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • biber - 5 - 6 zrna
  • lovorov list - 2 lista
  • so - 1 prstohvat
  • sočivo - 1 šolja
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 koamd
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 2 komada, crvene
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • selen - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so - po ukusu
  • voda - 1500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite ribu. Prelijte je vodom, dodajte struk celera, lovorov list, zrna bibera i prstohvat soli. Kuvajte oko 20 minuta.

Skinite sa vatre i kad se ohladi izvadite ribu iz vode. Odvojite je od kostiju i iskidajte na sitne komade.

Operite sočivo i prelijte vodom. Stavite na vatru i kuvajte oko 60 minuta.

Za to vreme ispecite paprike, oljuštite ih i isecite na sitne komade.

Ugrejte ulje na vatri i dinstajte sitno iseckan luk, šargarepu i paradajz oko 2-3 minuta.

Dodajte brašno i alevu papriku, promešajte lepo i sipajte malo tople vode. Ostavite ispod poklopca na oko 5 minuta, nakon toga sipajte u vrelo sočivo.

Dodajte isečene pečene paprike, čubar, selen, posolite po ukusu i dodajte komade oslića.

Ostavite janiju da vri još 10 minuta. Skinite sa vatre i nakon što se ohladi pospite sitno iseckanim belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti