Način pripreme
Očistite i operite ribu. Prelijte je vodom, dodajte struk celera, lovorov list, zrna bibera i prstohvat soli. Kuvajte oko 20 minuta.
Skinite sa vatre i kad se ohladi izvadite ribu iz vode. Odvojite je od kostiju i iskidajte na sitne komade.
Operite sočivo i prelijte vodom. Stavite na vatru i kuvajte oko 60 minuta.
Za to vreme ispecite paprike, oljuštite ih i isecite na sitne komade.
Ugrejte ulje na vatri i dinstajte sitno iseckan luk, šargarepu i paradajz oko 2-3 minuta.
Dodajte brašno i alevu papriku, promešajte lepo i sipajte malo tople vode. Ostavite ispod poklopca na oko 5 minuta, nakon toga sipajte u vrelo sočivo.
Dodajte isečene pečene paprike, čubar, selen, posolite po ukusu i dodajte komade oslića.
Ostavite janiju da vri još 10 minuta. Skinite sa vatre i nakon što se ohladi pospite sitno iseckanim belim lukom.