Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija sa sočivom i tikvicama

Janija sa sočivom i tikvicama

Janija sa sočivom i tikvicama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
08/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Volimo i tikvice i sočivo - zato smo rešili da spremimo ovu sjajnu janiju"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 posudica
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1/2 komada
  • tikvica - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz pire - 2 kašike
  • so
  • biber
  • krompir - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite sočivo, iscedite i izdvojte.

Isecite luk, šargarepu i papriku na sitno.

U šerpu stavite tri kašike masnoće i sačekajte da se zagreje.

Zapržite povrće. Dodajte tikvicu i krompir, isečen na male kocke. Zapržite kratko.

Dodajte alevu papriku, a nakon nekoliko minuta i paradajz pire.

Stavite sočivo, promešajte i sipajte vodu, tek toliko da prekrije sastojke.

Izgnječite beli luk i dodajte začine.

Kuvajte na slaboj vatri dok ne bude gotova vaša ukusna janija od sočiva.

Meni je čak bilo potrebno da je zgusnem brašnom.

Sklonite sa ringle i servirajte odmah janiju sa sočivom i tikvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: