Način pripreme
Mekani kolač kojem niko ne može da odoli! Evo kako da ga spremite:
U posudi pomešajte jaja i šečer, dobro izmešajte. U kiselo mleko dodajte sodu, izmešajte i ostavite da se aktivira. Aktivirano mleko dodajte u smesu od jaja.
Dodajte prstohvat soli i prosejano brašno sa praškom za pecivo, izmešajte. Na kraju dodajte istopljeni (ali ne vruć) maslac, izrendanu koru polovine limuna i suvo grođe, mešajte dok smesa ne postane homogena.
Namažite okrugli kalup za kolač s malo maslaca i rasporedite smesu ravnomerno u njemu. Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite kolač sa kiselim mlekom dok ne bude gotov otprilike 30-35 minuta.
Izvadite gotov i malo ohlađen uspešni kolač iz kalupa i pospite šećerom u prahu. Isecite ga na komade i servirajte u desertnim tanjirićima sa kafom ili čajem.
Po želji poslužite omiljeni džem sa uspešnim kolačem sa kiselim mlekom i suvim grožđem.
Komentari