Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Pita sa kremom i borovnicama

Pita sa kremom i borovnicama

Pita sa kremom i borovnicama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Vi nađite sveže borovnice, a mi ćemo vam dati ideju šta tačno da spremite sa njima"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 komada
  • maslac - 80 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 150 g
  • kora od limuna
  • borovnice - 100 g
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac. Namažite jednu koru i odozgo stavite drugu. Namažite i nju i uvijte u labavi rolat. Rolat uvijte u puža.

Tepsiju prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje i stavite uvijene kore. Tako nastavite proceduru i sa ostalim korama.

Svaki rolat stavljajte oko prvog, ostavljajući malo rastojanje između njih.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 15 minuta ili dok se ne dobije zlatkasta boja. Izvadite tepsiju i sačekajte da se ohladi.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte izrendanu koru limuna i sveže mleko.

Ravnomerno rasporedite smesu po ispečenim korama. Između rolata stavite borovnice.

Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Smesa je retka i borovnice stoje na površini. Nakon desetak minuta pečenja, izvadite i blago ih pritisnite, lagano tako da potonu. Pokrijte folijom i vratite u rernu.

Pecite još otprilike 30 minuta ili dok se krem ne stegne. Izvadite pitu sa kremom iz tepsije kada se u potpunosti ohladila i pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: