Način pripreme
Istopite maslac. Namažite jednu koru i odozgo stavite drugu. Namažite i nju i uvijte u labavi rolat. Rolat uvijte u puža.
Tepsiju prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje i stavite uvijene kore. Tako nastavite proceduru i sa ostalim korama.
Svaki rolat stavljajte oko prvog, ostavljajući malo rastojanje između njih.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 15 minuta ili dok se ne dobije zlatkasta boja. Izvadite tepsiju i sačekajte da se ohladi.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte izrendanu koru limuna i sveže mleko.
Ravnomerno rasporedite smesu po ispečenim korama. Između rolata stavite borovnice.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Smesa je retka i borovnice stoje na površini. Nakon desetak minuta pečenja, izvadite i blago ih pritisnite, lagano tako da potonu. Pokrijte folijom i vratite u rernu.
Pecite još otprilike 30 minuta ili dok se krem ne stegne. Izvadite pitu sa kremom iz tepsije kada se u potpunosti ohladila i pospite šećerom u prahu.