Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Francuska pita sa borovnicama

Francuska pita sa borovnicama

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Francuska pita sa borovnicama1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Ako vam neko kaže da ne voli pitu od borovnica, da znate da laže"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 225 g
  • brašno - 320 g
  • šećer - 15 g
  • so - 5 g
  • voda - 3 kašike
  • za nadev
  • borovnice - 2 šolje
  • braon šećer - 2 kašike
  • skrob - 2 kašike
  • maslac - 15 g
  • jaje - 1 komad, žut
  • beli šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sprema se testo, a maslac se seče na kocke. Dodaje se brašno, so i šećer i seče se dok se ne stvore mrvice. Dodaje se voda u zamesi se testo. Oblikuje se u loptu i ostavlja se u frižideru 30 minuta.

Razvija se na koru debljine oko pola centimetra. Deli se na dva dela.

Pravi se nadev tako što se pomešaju borovnice, braon šećer i skrob.

Jedna kora se stavlja u posudu za pečenje, postavlja se papirom za pečenje. Odozgo se stavlja nadev.

Preko nadeva se stavljaju parčići maslaca. Drugi deo testa se probode viljuškom na nekoliko mesta i njime se prekriva nadev.

Krajevi testa se pritisnu, odozgo se maže žumancem i posipa se belim šećerom. Peče se 20 minuta na 200 stepeni.

Francuska pita sa borovnicama je sjajna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: