Način pripreme
Istopite kravlji maslac. Pakovanje kora za pitu odmotajte i rastvorite, slažući kore jednu na drugu.
Isecite oštrim nožem na kvadrate sve kore kako su jedna na drugoj. Veličina kvadrata je oko 8-9 cm. Sa uske strane kora treba da dobijete četiri kvadrata, a sa dugačke 5.
Uzmite jedan kvadrat sa svim listovima iz pakovanja. Presavijte u trougao i poređajte u pleh na papir za pečenje. Premažite sve trouglove kravljim maslacem.
Pecite na 180 g dok lepo ne porumene.
Maskarpone sir umutite zajedno sa kondenzovanim mlekom. Dodajte vanilu. Stavite krem u kesu. Svaku trouglastu piticu pažljivo otvorite kroz sredinu kora, tek toliko da uvučete kraj kesice i napunite kremom.
Kadaif zapecite sa 20 g kravljeg maslaca, dodajte mu krem od pistaća. Promešajte i ostavite da se smesa ohladi.
Na svaku piticu pažljivo stavite po kašičicu smese sa kadaifom tamo gde se krema pokazala.
Istopite tečnu čokoladu na pari. Slatke pitice ukrasite istopljenom čokoladom i kremom od pistaća. Najbolje je to uraditi uz pomoć šprica. Ova vrsta Dubai pite sa kremom se razlikuje od bilo čega što ste probali, ali je veoma ukusna.
Takođe pogledajte kako da napravite Dubai čokoladu i Dubai čizkejk.