Način pripreme
Očistite i isecite povrće - luk na tanke polumesece, krompir i pečurke na komade srednje veličine.
Istrljajte meso solju i crnim biberom. Zagrejte ulje u tiganju na ringli na umerenoj temperaturi. Propržite meso sa svih strana dok se ne dobije zlatkasta boja, otprilike 10 minuta.
U međuvremenu poređajte pečurke na dno glinene đuvečare.
Stavite proprženi komad mesa na pečurke.
U masnoću u tiganj sipajte luk u polumesecima. Pospite šećerom, izmešajte i smanjite jačinu ringle na slabu. Ostavite luk da se kuva otprilike 15 minuta i da se karamelizuje. Sa strane oko plećke poređajte krompir i pečurke.
Na meso sipajte karamelizovani luk. Sipajte pavlaku za kuvanje u đuvečaru. Ukoliko želite ređi i više sosa, dodajte i bujon.
Imajte u vidu da će pečurke ispustiti tečnost. Poklopite đuvečaru sa svinjetinom i stavite u hladnu rernu.
Uključite prvobitno na otprilike 20 minuta na 250°C. Zatim smanjite na 180 stepeni i kuvajte još otprilike 90 minuta.
Servirajte meso iseckano sa garirungom od povrća i sosom.