Način pripreme
Razbijte jaja u posudu, dodajte šećer i lagano ih umutite viljuškom. Dodajte med, ulje, cimet, đumbir, kore limuna, veoma istno istucani karamfil i sodu.
Umesite i dodajte brašno u porcijama. Umesite meko testo koje se ne lepi. Ako je potrebno, dodajte još brašna.
Pokrijte testo i ostavite ga u frižideru na otprilike sat vremena.
Razdelite testo na 3-4 lopte.
Razvijte testo u koru debljine 2-3 cm i pomoću kalupčića isecite željene kalupe.
Poređajte gurabijice u tepsiju na čije ste dno stavili papir za pečenje.
Pecite božićne kolačiće u zagrejanoj rerni otprilike 3-4 minute.
Umutite belance u gustu penu pomoću miksera i dodajte šećer u prahu. Nastavite sa mućenjem dok se ne dobije gusta glazura.
Namažite ohlađene gurabijice glazurom i ukrasite po vašoj želji.