Način pripreme
Umutimo jaja i belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijemo penu, može i viljuškom. Sodu stavljamo u kiselo mleko da se aktivira.
U umućena jaja dodajemo kiselo mleko sa sodom i sirćetom. Promešamo.
Dodajemo laneno brašno i kašiku maslaca od kokosa i mešamo dok ne dobijemo gustu i lepljivu smesu. Ako nemate kokosovo ulje možete koristiti 1 supenu kašiku maslinovog ulja.
U smesu po želji možemo dodati susam i laneno seme. Stavljamo gotovu smesu u prethodno nauljan pleh za pečenje hleba.
Pečemo ravan hleb u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom na 175 stepeni oko 20-22 minuta. Proveravamo čačkalicom za zube.
Hlepčić ne naraste puno, ostaje ravan zbog tipskog brašna i u isto vreme vazdušast i mek.
Neka vam je slatko! Zdrav ravan hleb sa lanenim brašnom je gotov.