Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeći but sa majonezom pečen na laganoj vatri

Jagnjeći but sa majonezom pečen na laganoj vatri

ažurirano:
Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16643679
Jagnjeći but sa majonezom pečen na laganoj vatri3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
3
"Tajna sočne jagnjetine je lagano pečenje, ubedili smo se u to još jednom uz ovaj recept."

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 1 komad, oko 3 kg
  • majonez - 100 g
  • senf - 1 kašika, sa zrnima
  • čili - 1 kašičica
  • kora od limuna - od 1/2 limuna
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • nana - 2 - 3 stabljike
  • ruzmarin - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeći but posolite sa svih strana. Od svih sastojaka u receptu napravite pastu, tako što ih lepo promešate dok se smesa ne ujednači.

Pripremljenom pastom premažite but sa svih strana.

Nakon toga but veoma dobro umotajte u aluminijumsku foliju. Ovako pripremljeni but ubacite u pleh.

U pleh sipajte bujon ili vodu (oko 2 šolje) i ubacite pleh u rernu.

U početku, rernu uključite na 200 stepeni, ali čim voda u plehu proključa, smanjite temperaturu na 140 stepeni. Ostavite but da se peče oko 4 sata.

Kada je but gotov, poslužite ga uz zelenu salatu i dinstani mladi krompir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: