Način pripreme
Rerna - 180 stepeni, pripremljena rešetka, duboki pleh.
Jagnjeći but operite i osušite uz pomoć ubrusa. Ako ima žila, očistite ih, a isto tako skinite i masnoću sa buta, ali ne potpuno. Treba da ostavite tanak sloj masnoće.
Senf promešajte sa sokom od limuna, biberom, solju i origanom. Dodajte i rastopljeni maslac. Promešajte. Ovu smesu utrljajte u but sa svih strana. Pospite alevom paprikom.
U pleh, u kome ćete peći but, stavite rešetku, sipajte oko 400 ml vode (voda treba da bude ispod nivoa rešetke oko 1 cm) i onda na rešetku postavite meso. Odozgo poređajte lovorov list. Pokrijte aluminijumskom folijom, ali pazite da se ne zalepi za meso.
Pecite na 180 stepeni bez ventilatora, samo na grejačima, oko 3 sata. Nakon toga, skinite foliju i ispecite meso da dobije hrskavu koricu - oko 40-45 minuta. Poslužite meso ohlađeno sa toplom garniturom.
Garnirung:
U isti pleh sa masnoćom koja je ostala od pečenja, sipajte naseckani mladi luk i poređajte velike komade krompira. Posolite i pospite sitno iseckanom nanom.