Način pripreme
Svinjske kosti operite, prelijte vodom i kada tečnost proključa, odstranite vodu i sipajte novu toplu vodu. Dobro skuvajte kosti dok se meso ne počne lako odvajati od njih. Izvadite kosti iz bujona (koji čuvate za čorbu). Kad se ohlade, očistite meso od kostiju.
U odgovarajuću šerpu, u ulju i vodi (1 šolja), stavite da se dinstaju oljuštene, oprane i iseckane luk, šargarepu, papriku.
Dodajte grašak (1 šolju) i boraniju (1 šolju). Kada povrće omekša i ostane na masnoći, posolite po ukusu, začinite alevom paprikom (1 kašičica), biberom po ukusu.
Dodajte svež peršun i celer. Procedite bujon od kuvanja svinjskih kostiju, pa kada provri, dodajte bulgur (3 kašike) opran u nekoliko voda i svinjsko meso očišćeno od kostiju.
Čorbu kuvajte nekoliko minuta dok ne bude spremna i napravite zapršku, od pomešanih jaja (2 komada), kiselog mleka (3 kašike) i prstohvata limunske kiseline.