Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pileća srca za meze

Pileća srca za meze

Pileća srca za meze
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 2
25/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ukusno meze od pilećih srca - samo jedno pivo vam fali"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 1 kg
  • luk - 1 veza mladog ili 1 srednja glavica crnog luka
  • paradajz - 1 konzerva
  • bujon - 1 po izboru (piletina, pečurke, povrće)
  • maslac - 50 g
  • peršun - po ukusu
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu, dodajte očišćena pileća srca, bujon, so i čubar. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri.

U voku ili dubokom tiganju stavite maslac da se istopi na jakoj vatri.

Dodajte luk i paradajz, a kada sve proključa, dodajte prethodno oceđena srca i smanjite vatru. Promešajte s vremena na vreme.

Kada voda ispari i smesa postane gusta, jelo je gotovo.

Pospite seckanim peršunom.

Dobićete 2 porcije idealne za meze sa društvom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: