Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Pileća srca kao za sabor

Pileća srca kao za sabor

ažurirano:
Pileća srca kao za sabor
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Neka vam apetit bude odličan sa ovim pilećim srcima kao za sabor."

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 grama
  • kačkavalj - 200 grama
  • luk - 2 velike glavice
  • maslac - 70 grama
  • šargarepe - 2 srednje
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite srca, a ukoliko su velika možete da ih isečete na dva dela. Lepo ih operite i stavite ih da se kratko kuvaju.

Očistite i isecite šargarepe i luk. Prebacite ih u odgovarajuću tepsiju za pečenje, dodajte maslac i ubacite u umereno zagrejanu rernu.

Pecite povrće dok se ne dobije apetitna boja. Izvadite i unutra dodajte pileća srca.

Vratite u rernu i dopecite desetak minuta.

Začinite crnim biberom i solju, malo pre nego što budu gotova, pospite izrendanim kačkavaljem. Kada se istopi, možete da poslužite meze toplo.

Pileća srca kao za sabor su mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: