Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Uvijene bundevare sa suvim grožđem i medom

Uvijene bundevare sa suvim grožđem i medom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Uvijene bundevare sa suvim grožđem i medom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sa velikim zadovoljstvom ćemo pojesti nekoliko ovih uvijenih bundevara, hajde i vi sa nama"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 400 g
  • kajsije - 50 g, sušene
  • kore za pitu - 8 komada
  • cimet
  • med - 4 supene kašike
  • orasi - 50 g
  • ulje - 8 supenih kašika
  • suvo grožđe - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu krupno izrendajte. Sitno iseckajte orahe i kajsije. Pripremite pravougaonu tepsiju, nauljite je.

Rasporedite dve kore u nju, nauljite ih. Pospite bundevu, sušene kajsije i orahe. Možete da pospete i cimetom za aromu. Uvijte u rolat i posle u pužića. U centar stavite jedan orašasti plod.

Na ovaj način postupite sa ostalim korama i poređajte bundevare u tepsiju. Premažite ih masnoćom i stavite na 40 minuta na 180 stepeni da se ispeku.

Ostavite bundevare da se hladi i namažite medom.

Ostavite na nekoliko sati i posle jedite uvijene bundevare sa suvim grožem i medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: