Način pripreme
Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju.
Dok se kuva, napravite sos tako što prvo ogulite jabuke i uklonite semenke. Isecite ih na male kockice. Iscedite sok od limuna. Izmešajte i ostavite na pet minuta da upiju kiselost.
Odsecite mali deo praziluka i isecite na trake (to će biti dekoracija).
Zagrejte malo maslinovog ulja i ispržite trakice. Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. Ostali deo praziluka sitno iseckajte.
Propržite da postane zlatkasto u istoj masnoći. Dodajte jabuku i sačekajte 2 minute. Stavite kari, dobro izmešajte, a nakon jedne minute sipajte i kokosovo mleko. Ostavite da se krčka na slaboj ringli 10 minuta. Isključite i posolite.
Izvadite i iscedite farfale. Stavite u sos, dobro izmešajte i servirajte tako što odozgo stavite malo praziluka, kojeg smo prethodno propržili, i pospite sa malo bibera melanž.