Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfaline sa karijem, jabukama i prazilukom

Farfaline sa karijem, jabukama i prazilukom

Farfaline sa karijem, jabukama i prazilukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Da li ste znatiželjni da probate farfaline sa karijem, jabukama i prazilukom? - Onda ih spremite"

Potrebni sastojci

  • farfaline - 250 g, pasta
  • jabuke - 2 komada
  • praziluk - 1 komad (veliki)
  • limunovi - 1/2 komada
  • kari - 3 kašičice
  • kokosovo mleko - 250 ml
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber melanž
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju.

Dok se kuva, napravite sos tako što prvo ogulite jabuke i uklonite semenke. Isecite ih na male kockice. Iscedite sok od limuna. Izmešajte i ostavite na pet minuta da upiju kiselost.

Odsecite mali deo praziluka i isecite na trake (to će biti dekoracija).

Zagrejte malo maslinovog ulja i ispržite trakice. Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. Ostali deo praziluka sitno iseckajte.

Propržite da postane zlatkasto u istoj masnoći. Dodajte jabuku i sačekajte 2 minute. Stavite kari, dobro izmešajte, a nakon jedne minute sipajte i kokosovo mleko. Ostavite da se krčka na slaboj ringli 10 minuta. Isključite i posolite.

Izvadite i iscedite farfale. Stavite u sos, dobro izmešajte i servirajte tako što odozgo stavite malo praziluka, kojeg smo prethodno propržili, i pospite sa malo bibera melanž.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: