Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa kremom

Štrudla sa kremom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Štrudla sa kremom
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Poslužite je uz popodnevnu kafu i uživajte u veoma ukusnoj štrudli."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 150 ml
  • suvi kvasac - 10 g
  • šećer - 3 kašike
  • ulje - 150 ml
  • voda - 150 ml
  • brašno - 600 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1/2 kašičice
  • Za premazivanje
  • krem - po potrebi
  • I još
  • maslac - po potrebi
  • śećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu usuti mlako mleko, dodati kvasac, 1 kašiku šećera, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji pet minuta. Zatim dodati ulje, mlaku vodu, 2 kašike šećera i uzmešati. Usuti 500 g brašna, prašak za pecivo, so i izmešati.

Izručiti na radnu površinu i dodati preostalo brašno kako bi se zamesilo mekše testo. Testo pouljiti, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta.

Radnu površinu pouljiti. Testo podeliti na dva dela. Oba dela premesiti na pouljenoj radnoj površini i razviti oklagijom u oblik pravougaonika.

Premazati ih kremom i urolati. Oba rolata poređati u pleh obložen pek-papirom. Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta.

Premazati otopljenim maslacem, pa nakon 10 minuta opet premazati otopljenim maslacem.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Gotovu štrudlu izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Prohlađenu štrudlu posuti šećerom u prahu.

Štrudlu sa kremom seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: