Način pripreme
Umutite žumanca, dodajte šećer i vanilu, brašno i deo hladnog mleka, mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Na tihu vatru stavite šerpu sa preostalim mlekom, sipajte smesu od jaja i kuvajte dok se ne zgusne krem, uz neprestano mešanje.
Gotov krem skinite sa vatre i stavite maslac u njega, mešajte dok ne upije krem, ostavite da se ohladi. Namažite jednu koru rastopljenim maslacem, stavite drugu, ponovo namažite maslacem i stavite treću.
Namažite maslacem, stavite malo krema i uvijte u rolat. Tako uradite sa svih 15 kora.
Poređajte rolate u prethodno namazan, sa malo maslaca, pravougaoni pleh. Isecite rolate na male komade i namažite preostalim maslacem.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju.
Skuvajte sirup tako što u šerpu sipate vodu i sipate šećer, sok od limuna i maslac, kad provri, skinite sa vatre.
Prelijte vrelu baklavu sirupom i odozgo stavite mlevene orahe.
Dobija se neverovatno ukusan izazov. Servirajte hladnu.
Komentari