Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Ražani hleb sa svežim kvascem

Ražani hleb sa svežim kvascem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ražani hleb sa svežim kvascem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Domaći ražani hleb - recept, koji bi trebalo da imate u svojoj svesci"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 12 g, svež
  • šećer - 5 g
  • so - 1 kašičica
  • ražano brašno - 320 g, integralno
  • voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 10 g + za mazanje
  • belo brašno - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte u posudici kvasac, šećer, 85 ml vode i belo brašno. Ostavite da se aktivira 10 minuta u posudici pokrivenoj folijom.

U nju dodajte maslinovo ulje, so, preostalu vodu i ražano brašno. Promešajte kašikom. Testo treba da bude srednje meko.

Možete da zamesite testo mikserom pomoću nastavaka za testo. Ostavite testo da naraste u namazanom kalupu. Ako želite podelite testo da se dobiju dva ražana hlepčića.

Nakon što se blago podigne, pecite domaći hleb na 180 stepeni dok ne bude gotov. Može da oduzme bar sat vremena, ako su dva hlepčiće, a ako je jedan dijetalan hleb - do dva sata.

Ražani hleb sa svežim kvascem naprskajte vodom i uvijte krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: