Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Moja pogača sa suvim kvascem i svežim mlekom

Moja pogača sa suvim kvascem i svežim mlekom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Moja pogača sa suvim kvascem i svežim mlekom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Oblikovanje ostavljamo vama, mi samo dajemo proveren recept za testo koje lako nadolazi"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 1 komad + žumance za premazivanje
  • suvi kvasac - 1 komad
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • susam - za dekoraciju, po želji mak
  • sveže mleko - 250 ml
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno. Pravimo udubljenje, razbijeml jaje, dodajemo suvi kvasac, so i šećer, sveže mleko i vodu i zamesimo meko testo koje se ne lepi po prstima. Ako je potrebno možemo dodati brašno.

Ostavljamo da nadođe oko 40 minuta ili da bi brže nadošlo možemo ugrejati rernu na 50 stepeni, isključiti je i staviti testo unutra, otvorimo rernu.

Od nadošlog testa oblikujemo pogaču po izboru, ostavljamo da nadođe još jednom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: