Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Ražani hleb sa semenom maka

Ražani hleb sa semenom maka

Bilyana TodorovaBilyana Todorova
Početnik
27
Ražani hleb sa semenom maka
Fotografije: Bilyana Todorova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Miris koji će vas vratiti u vreme, kada je sve bilo ukusnije i pravo"

Potrebni sastojci

  • ražano brašno - 500 g
  • belo brašno - 200 g, pšenično
  • suvi kvasac - 1/2 kesice
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • mlaka voda - 600 ml
  • mak - seme
  • seme bundeve - ili druge semenke za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo dve vrste brašna i so u velikoj posudi.

U posebnoj posudi pomešamo mlaku vodu sa kvascem i šećerom, da se aktivira.

Sačekamo malo i počinjemo da mešamo sve sastojke.

Gotovo testo stavljamo u rernu na 50 stepeni da nadođe, pokriveno krpom.

Nakon toga još jednom premesimo i premestimo u pleh, prethodno namazan maslinovim uljem, ostavljamo da nadođe još jednom.

Pečemo na 200 stepeni 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: