Način pripreme
Za ove krhke pileće šnicle koristila sam pileće meso od bataka bez kostiju i kože.
Svaku šniclu sam podelila na dva ili tri dela. Razume se, može da se planira i od cele.
Pospite meso solju i biberom.
U posudi pomešajte kiselo mleko, jedno jaje i tri čena gnječenog belog luka. Promešajte dobro. Dodajte u ovu smesu pileće meso i stavite u frižider na bar 2 sata.
Nakon toga pomešajte prezle i fino narendan parmezan. Uvaljajte svaku šniclu u ovu smesu i poređajte ih u posudu, pokrivenu papirom za pečenje.
Stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom na 30-40 minuta, dok ne dobju prijatnu zlatastu preplanulost.
Servirajte krhke pileće šnicle sa parmezanom sa krompir pireom ili omiljenim mlečnim sosom od belog luka.
Prijatno!