Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Punjene pečene jabuke

Punjene pečene jabuke

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Punjene pečene jabuke2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Pogledajte kako sa domaćim jabukama iz bašte možete napraviti jedan odličan desert"

Potrebni sastojci

  • seoske jabuke - 15 komada
  • sušene šljive - 70 g, bez koštice
  • suvo grožđe - 70 g
  • urme - 70 g, bez koštica
  • lešnici - 100 g, sirovi
  • med - 3 supene kašike
  • rum - 2 supene kašike
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke se operu i izdube. Za lakše izdubljivanje može da se koristi uređaj za čišćenje paprika.

Plave šljive i urme se iseku na sitne komadiće. U njih se dodaje suvo grožđe, med, cimet i rum.

Smesa se izmeša i njome se pune jabuke.

Ređaju se u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Aromatične punjene jabuke se peku na 180°C dok ne omekšaju.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: