Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa krompirom, paradajzom i graškom u rerni

Svinjetina sa krompirom, paradajzom i graškom u rerni

VasilenaVasilena
Početnik
1
Svinjetina sa krompirom, paradajzom i graškom u rerni
Fotografije: Anonymous
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Svi mi smo dosta puta probali ovo jelo sa svinjetinom i krompirom, ali bismo ga jeli i dalje sa velikim apetitom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • krompir - 500 g
  • grašak - 200 g
  • paradajz - 400 g (iseckani iz konzerve)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 2 kom.
  • ulje
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • čubar
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Gulimo krompir, seckamo ga i ostavljamo sa strane.

Nakon toga sečemo meso na zalogaje, začinimo kuminom, crnim biberom, solju i čubrom i ostavljamo da upije začine.

Sitno iseckamo luk i šargarepe i blago propržimo u prethodno zagrejanoj mansoći.

Nakon toga dodajemo grašak i lovorov list. Dodajemo malo soli, crni biber i alevu papriku.

Pržimo još 2-3 minuta. Nakon toga dodajemo svinjsko meso i pržimo otprilike 5 minuta.

Dodajemo paradajz, prstohvat soli i ostavljamo da se krčka otprilike 5 minuta.

Stavljamo krompir u tepsiju i dodajemo meso. Zalivamo vodom, dodajemo so po ukusu.

Dolivamo vodu i pečemo na 220 stepeni dok ne bude gotovo.

Svinjetina sa krompirom, paradajzom i graškom u rerni je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: