Svinjetina sa krompirom i zelenim paradajzom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
11/09/2017
"Da li smo Vas iznenadili ovim zelenim paradajzom? A kada biste znali koliko je samo ukusno..."
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano389
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1.5 kg svinjskog vrata
  • krompir - 500 g
  • zeleni paradajz - 700 g
  • luk - 3 glavice
  • pire od paradajza - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na male zalogaje. U širokoj šerpi zagrejati masnoću, pa staviti meso.

Pržiti meso, dok ne omekša. Luk naseći sitno, a paradajz krupnije, pa ih dodati u meso, i povremeno mešati, dok luk ne bude gotov.

Staviti alevu papriku i biber, pa promešati. Sipati vodu po sredini jela. Dodati nasečeni krompir i pire od paradajza.

Kuvati na tihoj vatri, oko 30 minuta, ili dok krompir ne bude gotov. Posoliti po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar