Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Gulaš»Tradicionalni svinjski gulaš sa sosom

Tradicionalni svinjski gulaš sa sosom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Tradicionalni svinjski gulaš sa sosom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Drage dame, vaši muškarci se tajno nadaju da ćete često da im pravite ovaj svinjski gulaš"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 200 g
  • svinjsko meso - 500 g
  • crveno vino - 80 ml
  • ulje - 6 kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 komada
  • paradajz - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • krompir - 3 komada
  • peršun
  • brašno - 1 kašika
  • beli luk - 2 prstohvata (u prahu)
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na zalogaje svinjsko meso i zapržite ga u masnoći zagrejanoj u dubokom tiganju.

Nakon desetak minuta dodajte isečene pečurke, luk i šargarepu. Promešajte nekoliko puta i dodajte samleven paradajz. Začinite belim lukom u prahu i alevom paprikom, sipajte crveno vino.

Kuvajte kratko i sipajte toplu vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Začinite lovorovim listovima i solju po ukusu. Stavite poklopac tiganja i kuvajte gulaš na umerenoj vatri.

Da biste zgusnuli sos jela dodajte kašiku brašna, razmućenu u maloj količini vode. Kuvajte još kratko i sklonite sa ringle. Pospite peršunom i biberom.

Tradicionalni svinjski gulaš sa sosom je mnogo ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: