Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama i belim vinom

Svinjske šnicle sa pečurkama i belim vinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinjske šnicle sa pečurkama i belim vinom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Vino će biti ne samo u ovom jelu sa svinjetinom, već i na stolu u velikim količinama"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • svinjske šnicle od vrata - 2 komada
  • belo vino - 100 ml
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte u tanjiriću brašno sa biberom. Posolite šnicle od vrata i uvaljajte ih u brašno.

Zagrejte ulje u tiganju i zapecite kratko šnicle sa obe strane.

Izvadite šnicle i u istoj masnoću dinstajte isečene šargarepu i luk. Malo nakon njih dodajte isečen pečurke.

Začinite biberom, majčinom dušicom i solju.

U vatrostalni kalup stavite jednu šniclu, a preko nje rasporedite polovinu pečuraka, šargarepu i luk. Stavite drugu šniclu i preostalo povrće.

Sipajte belo vino i stavite poklopca. Gurnite u rernu, zagrejte na 200 stepeni i pecite oko sat.

Svinjske šnicle sa pečurkama i belim vinom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: