Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Rižoto sa pečurkama i belim vinom

Rižoto sa pečurkama i belim vinom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411772k141
Rižoto sa pečurkama i belim vinom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
03/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Klasični rižoto sa pečurkama i belim vinom - očaraće sve na trpezi"

Potrebni sastojci

  • arborio pirinač - 300 g
  • pečurke - 300 g
  • maslac - 50 g
  • luk - 2 glavice
  • plavi sir - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • belo vino - 100 ml
  • univerzalni začin - 1 kašika (za rižoto)
  • bujon - 2 kocke, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckajte i kratko ga prodinstajte na masnoći. Dodajte iseckane pečurke i kada omekšaju sipajte vino.

Kada tečnost ispari, dodajte arborio pirinač. Promešajte i čim zrna postanu staklasta, prelijte sa oko 1/3 bujona od povrća koju ste unapred pripremili (obe kocke su rastvorene u jednom litru vrele vode).

Kada tečnost ispari, dodajte još i kuvajte na tihoj vatri.

Na kraju dodajte poslednji deo bujona i začinite kašikom začina za rižoto.

Na skoro gotovom rižotu izmrvite plavi sir.

Rižoto sa pečurkama i belim vinom je spreman.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: