Način pripreme
Sipajte maslinovo ulje u posudu i zagrejte ga. Usitnite luk i zapržite ga oko 3 minuta.
Stavite 80 g sitno isečenih vrganja i pržite još 3 minuta, da se raširi aroma predivnih pečuraka.
Sipajte pirinač u smesu (nemojte ga preti prethodno). Sipajte i belo vino. Nastavite da mešate 3 minuta.
Posolite i sledi veoma važan deo u pripremi rižota. Počnite da sipate po dve kutlače vrućeg bujona - dok pirinač ne apsorbije tečnost, ne dodajt sledeću dozu.
Sve vreme mešajte - ukupno oko 14 minuta. Oko osmog minuta dodajte preostale pečurke.
Dodajte pavlaku, maslac i polovinu parmezana. Mešajte još 2 minuta.
Servirajte vegetarijanski rižoto odmah posipajući ga svežim peršunom i sa preostalih 30 grama parmezana.
Rižoto sa vrganjima i belim vinom je sjajan, probajte ga!