Način pripreme
Jaje promešajte sa šećerom i umutite ga lagano žicom.
Dodajte skrob i u tankom mlazu sveže mleko. Smesu stavite na vatru i kuvajte krem dok se ne zgusne. Dodajte vanilu kao aromu. Pokrijte krem providnom folijom i ostavite ga da se ohladi.
Jabuke oljuštite i naseckajte na male kockice. Pospite ih sokom od limuna i cimetom.
Jaja za keks smesu umutite sa šećerom. U tu smesu dodajte ulje i sveže mleko. Brašno prosejte zajedno sa praškom za pecivo i vanilom i dodjate sve u smesu od mleka i jaja. Na samom kraju dodajte jabuke.
U kalup sa zidovima koji se odvajaju prečnika 26 cm stavite papir za pečenje.
Sipajte smesu za koru i poravnajte je.
Ohlaženi kraj sipajte u špric sa okruglim vrhom. Preko nepečenog kolača od jabuka napravite spiralu od sredine kalupa.
Kolač sa kremom pecite u pretosno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta.
Po želji, kolač možete da pospete šećerom u prahu.
Ostavite da se kolač ohladi u kalupu i tada ga oslobodite i prebacite na poslužavnik ili tanjir.
Prijatno!