Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Pirog od jabuka sa kremom od belanaca

Pirog od jabuka sa kremom od belanaca

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pirog od jabuka sa kremom od belanaca
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Pirog za sliku i priliku sa jabukama i dahom cimeta"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 150 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - oko 400 g
  • prašak za pecivo
  • jabuke - 500 g
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Razdvojte žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa 50 g šećera. U njih dodajte meki maslac i mleko.

Promešajte dobro i sipajte smesu u prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zemesite meko testo. Odvojte trećinu testa i stavite u zamrzivač na 1 sat.

Drugo testo razvucite u posudu za pečenje po dnu i zidovima. Oljuštite i narendajte jabuke. Rasporedite ih preko testa i pospite cimetom.

Umutite belanca sa preostalim šećerom u vazdušast sneg. Pokrijte jabuke, a odozgo narendajte testo iz zamrzivača.

Pecite pirog na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

Pirog od jabuka sa kremom od belanaca je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: