Način pripreme
Zagrevamo med i kad počne blago da vri stavljamo sodu, mešamo, dobija se pena i ostavljamo sa strane da se ohladi.
Pravimo testo - mešamo mikserom jaja i šećer dok ne utrostruče svoj obim, da smesa postane lagana i vazdušasta. Dodajemo brašno, cimet, prašak za pecivo, prstohvat soli i mešamo žičanom mutilicom. Dodajemo i med i dobro promešamo.
Pečemo ga u velikoj posudi za pečenje. Ja sam koristila onu od rerne, na papiru za pečenje koji sam namazala blago uljem (da ne bude masno, jednostavno se blago prstima nanese). Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko petnaestak minuta, testo proveravamo čačkalicom.
Nakon što je gotovo izvadimo i okrećemo gotovu koru na krpu, sklanjamo papir i uvijamo u rolat dok je kora još vruća i fleksibilna. Ostavljamo da se ohladi tako kako je zavijeno u krpu.
Pravimo krem. Bundevu smo spremili pečenu - potrebna nam je jedna šolja. Provlačimo je kroz cediljku ili gazu, da iscedimo suvišnu tečnost, da se ne bi sladak rolat pretvorio u kašu. Bundevu pasiramo dovoljno je samo da je iscedimo, u nju dodajmo oko 300 g kisele pavlake i šećer u prahu. Dobro promešamo.
Nanesemo krem preko rolata i opet uvijamo. Sa ostatkom kisele pavlake malterišemo rolat i posipamo mlevenim orasima (po želji pečenim ili sirovim).