Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Medeni rolat sa kremom od bundeve

Medeni rolat sa kremom od bundeve

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
4219348
Medeni rolat sa kremom od bundeve
Fotografije: Rumyana Stoyanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Garantujemo da od ovog medenog rolata neće ostati ni zalogaj, čim ga vidite u svom tanjiru"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 2/3 šolje
  • brašno - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • soda - 1/2 kašičice
  • med - 4 kašike
  • so - prstohvat
  • Za krem
  • bundeva - 500 g, pečena
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • orasi - mleveni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo med i kad počne blago da vri stavljamo sodu, mešamo, dobija se pena i ostavljamo sa strane da se ohladi.

Pravimo testo - mešamo mikserom jaja i šećer dok ne utrostruče svoj obim, da smesa postane lagana i vazdušasta. Dodajemo brašno, cimet, prašak za pecivo, prstohvat soli i mešamo žičanom mutilicom. Dodajemo i med i dobro promešamo.

Pečemo ga u velikoj posudi za pečenje. Ja sam koristila onu od rerne, na papiru za pečenje koji sam namazala blago uljem (da ne bude masno, jednostavno se blago prstima nanese). Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko petnaestak minuta, testo proveravamo čačkalicom.

Nakon što je gotovo izvadimo i okrećemo gotovu koru na krpu, sklanjamo papir i uvijamo u rolat dok je kora još vruća i fleksibilna. Ostavljamo da se ohladi tako kako je zavijeno u krpu.

Pravimo krem. Bundevu smo spremili pečenu - potrebna nam je jedna šolja. Provlačimo je kroz cediljku ili gazu, da iscedimo suvišnu tečnost, da se ne bi sladak rolat pretvorio u kašu. Bundevu pasiramo dovoljno je samo da je iscedimo, u nju dodajmo oko 300 g kisele pavlake i šećer u prahu. Dobro promešamo.

Nanesemo krem preko rolata i opet uvijamo. Sa ostatkom kisele pavlake malterišemo rolat i posipamo mlevenim orasima (po želji pečenim ili sirovim).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: